dinsdag 29 mei 2018

Manieren om lage bloeddruk tegen te gaan

Er zijn verschillende manieren om lage bloeddruk tegen te gaan:

Bietensap

Neem tweemaal daags een kopje bietensap. Het is een van de beste manieren om een lage bloeddruk tegen te gaan. Rode bietensap is een rijke bron van ijzervitamine C, vele mineralen, antioxidanten, lipopeen en hoge concentraties aan betaïne. Het drinken van een kop sterke zwarte koffie kan ook helpen. Sommige mensen stellen dat een pasta van amandelen die je drinkt met lauwe melk, ook helpt tegen een lage bloeddruk

Meer water drinken

Drink meer water, minder alcohol. Alcohol werkt vochtafdrijvend en kan de bloeddruk verlagen, zelfs als je met mate drinkt. Water bestrijdt echter uitdroging en verhoogt het bloedvolume
Ademhalingsoefeningen: Ujjayi ademhaling:Deze ademhalingsoefening helpt bij vermoeidheid en kan je stem versterken en zorgen voor een betere spijsvertering, door de uitwisseling tussen de afvalstoffen en prana (levensenergie) te versterken. Het helpt bij problemen met slijmophoping, verkoudheid, astma, lage bloeddruk, geeft uithoudingsvermogen, kalmerende werking op de zenuwen, activeert en stimuleert het gehele organisme, helpt bij ziektes aan de luchtwegen etc. Je zenuwstelsel wordt er door versterkt en hierdoor zullen depressies worden tegen gegaan.
Eerst oefen je met een open mond alsof je als je uitademt je adem tegen en spiegeltje aanblaast en er condens op komt. Je maakt dan een HHHAAA geluid. Vervolgens ga je dit doen met je mond gesloten.
Zit met een rechte rug. Breng je hoofd laag naar de romp. Je kin gaat richting de borst, in het kuiltje tussen je sleutelbeenderen. Breng je handen op je knieën en houd duim en wijsvinger tegen elkaar. (Jnana Mudra). Sluit je ogen. Adem volledig uit. Sluit je mond en adem langzaam via beide neusgaten in (je hoort het geluid SA) . Je vult je longen, je buik blijft gelijk. En adem uit via je neus en probeer je stemspleet te sluiten en ook een HHHAA geluid te maken met gesloten mond. Je hoort dan een laag, zacht en gelijkmatig geluid in je keel. Je moet de lucht langs je gehemelte kunnen voelen. Dit doe je totdat je longen helemaal leeg zijn. Herhaal enkele minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten