zaterdag 23 april 2016

De Vierde Dimensie (deel 2)
De Vierde Dimensie brengt een verhoogd bewustzijn met zich mee. Dit heeft consequenties voor hoe mensen zullen denken en hoe mensen in het leven zullen staan. Immers: verandering van inzichten/bewustzijn levert nu eenmaal verandering van denken, voelen en handelen op.Het meest kenmerkende voor de Vierde Dimensie is de
steeds verder gaande onthechting van het EGO. Het EGO zal steeds minder de leidraad zijn in het leven van de mens. Het EGO-gerichte denken en handelen neemt verder af. Dit heeft te maken met het toenemende spirituele ontwaken wat momenteel mondiaal gaande is. Mensen komen er achter dat zij niet hun EGO zijn. Ze zullen in hun transformatie hun oude thema’s, illusies en overtuigingen loslaten en nieuwei nzichten cultiveren. Mensen zullen meer controle ervaren over hun gedachten en emoties. Men zal hier meer meesterschap over verkrijgen. Mensen komen meer en meer in contact en in verbinding met hun Hogere Zelf, hun ware Kern, hun Ziel en ontdekken een bron van liefde in zichzelf. Dit zorgt voor een liefdevolle(re) benadering van de mens naar zichzelf en naar anderen toe. Deze ontwikkeling hangt weer nauw samen met het groeiende Eenheidsdenken.
Het Eenheidsdenken komt geleidelijk in de plaats van het denken in dualiteiten. Het ene (bijvoorbeeld de dag) houdt namelijk verband met het andere (de nacht). Het ene houdt automatisch het andere al in. Het ene gaat in het andere over zonder van elkaar gescheiden te worden.
Het Eenheidsdenken initieert ook gevoelens van eenheid en verbondenheid. Steeds meer mensen worden zich bewust van het feit dat we niet afgescheiden zijn van elkaar, maar dat we met alles en iedereen verbonden zijn.Immers wij zijn allen afkomstig van Eén en dezelfde Bron: van God. Met dit Eenheidsbewustzijn zal de behoefte om te oordelen ook verdwijnen en plaats maken voor een oordeelsvrije houding en benadering. En de verbindende kracht of energie is Liefde. Liefde komt in de Vierde Dimensie in plaats van de angstgevoelens die voornamelijk de boventoon voeren in de Derde Dimensie. Al onze angsten mogen we transformeren en loslaten. We zullen onszelf zuiveren en ons bevrijden van blokkades en ballast.
Mensen zullen meer gaan leven vanuit hun hartchakra en hogere chakra’s. Chakra’s corresponderen met een bepaalde trilling. Wanneer de trilling van de aarde (Schumannresonantie) toeneemt, dan zullen hierdoor de hogere chakra’s geactiveerd worden.
Mogelijkheden van de geest
Mensen zullen zich niet alleen verbonden voelen met hun medemensen, maar ook met hun Bron, de natuur en de dieren. Dit brengt tevens meer respect voor zichzelf, de ander en de omgeving met zich mee; iets waar het in de Derde Dimensie soms nog wel eens aan ontbreekt, net als aan Zelfverwerkelijking. Mensen komen niet alleen in contact met hun Hogere Zelf, maar willen dit Hogere Zelf ook tot uitdrukking brengen. Zij willen hun Zelf verwerkelijken.
Ze willen zich meer gaan concentreren op hun eigen spirituele ontwikkeling en groei. Vaak ontmoeten
deze mensen dan in meerdere of in mindere mate verschillende transformatiesymptomen gedurende hun spirituele ontwikkelingsproces c.q. transformatieproces.
Veel mensen komen in dit kader in aanraking met (de ontwikkeling van) bijzondere kwaliteiten zoals energieën voelen of aura’s zien etc etc. “De mogelijkheden van de geest ontwikkelen zich vooral in de Vierde Dimensie“.
Een speciale plaats zal ingenomen worden door de ontwikkeling van onze intuïtie. We zullen meer met de stroom van het leven mee durven gaan en ons laten leiden door synchroniciteit; door schijnbare toevalligheden die op ons pad komen en die ons op verschillende momenten een boodschap aandragen en signalen aanreiken dat we op de goeie weg zijn. We zullen meer gebruik maken van onze intuïtie. Vanuit onze intuïtie zullen onze keuzes meer zielsvoedend zijn, wat zal leiden tot meer innerlijk rust en balans. We komen niet alleen zelf meer in balans, maar ook onze maatschappij zal meer in evenwicht komen. Met andere woorden: harmonie en vrede met jezelf en de medemens zal dichter in onze levenservaring komen. Het mediteren kan hierbij een hulpmiddel zijn om
dichter tot je Zelf te komen, net als onder andere Reiki en Tai Chi.
Tot slot
De Vierde Dimensie is voor sommigen al dagelijkse realiteit. Voor anderen is er nog een weg te gaan. De Vierde Dimensie kan zowel lastig als makkelijk te herkennen zijn.Makkelijk vanwege de (innerlijke) verwarring die als “indicator” optreedt, omdat de oude en nieuwe energieën tijdelijk naast elkaar aanwezig zijn. Lastig te herkennen gezien het feit dat de veranderingen niet abrupt plaatsvinden, maar zich geleidelijk aan zullen voltrekken.

Namaste

Liefs, Kees

Geen opmerkingen:

Een reactie posten